siihen ruusun terälehtiä.
Glamelieen siis tarvitaan paljon terälehtiä, joista poistetaan kova kantaosa. Työtä helpottaa, jos terälehdet jakaa jo valmiiksi koon mukaan kolmeen eri kasaan. Lisäksi työhön tarvitaan paljon ohuesta rautalangasta leikattuja hakasia. Nämäkin on järkevää tehdä etukäteen.
Kokoaminen aloitetaan langoittamalla ensin yksi kokonainen ruusu. Varren vahvuus suhteutetaan siihen, minkä kokoinen työstä on tarkoitus tulla. Tarvittaessa vartta voi vahvistaa. Sitten keskusruusuun aletaan kiinnittää irtonaisia terälehtiä hakasilla yksi kerrallaan. Hakaset työnnetään kiinni hieman alaviistoon ja niitä kannattaa käyttää kaksi yhtä terälehteä kohden. Terälehdet kiinnitetään aina hieman lomittain edellisen päälle, kuten ne ruusussa luonnollisesti olisivat. Alussa kannattaa käyttää pienempiä terälehtiä ja loppua kohden suurempia.
Me käytimme vain hakasia, mutta yksi tapa glamelien tekoon on myös koota se langoitetuista kolmen terälehden nipuista. Paljon käytetään myös sekatekniikkaa, jossa aloitetaan hakasilla ja jatketaan langoitustekniikalla, kun työn koko kasvaa.
Kun glameliemme olivat halutun kokoisia, valitsimme niille kimppupohjat. Tämä ei tietenkään ole pakollinen tapa tehdä glamelie-kimppua, mutta kehikolla saa helposti ja kauniisti työn takaosan piiloon.
Itse tein glamelieni kaksiväriseksi. Varsista tein jälleen valtikkamaisen. Pohjaksi olisin halunnut jotain pienempää, mutta menköön. Vedin sitten vähän överiksi koristelunkin ja kimalluksenkin suhteen. Ei yhtään minun näköistäni, mutta pitäähän tuotakin joskus tehdä. Työn tekeminen olijälleen hauskempaa ja helpompaa kuin luulin, vaikka keskittymistä se kyllä vaati.
Tässä Saran tyylinäyte siitä, että yksinkertainen on kaunista. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti