22.3.2017

Lähiviikko 6, osa 4 - Morsiuskimppu omin varsin

Viimeisenä morsiussidonnan tunneilla teimme kimpun omin varsin, mikä tällä hetkellä varsin suosittu kimpputyyppi morsianten keskuudessa. Kimppua ei siis tehdä spiraaliin vaan varret tulevat suoraan. Kimpun profiili voi olla pyöreä tai laskeutuva, mutta siinä on huomioitava se, miten kukka itse käyttäytyy. Laskeutuvaa kimppua ei voi tehdä tällä tekniikalla jäykkävartisista kukista vaan valua osa täytyy muodostaa pitkistä laskeutuvista kasveista.

Kun kimppua kootaan keskuskukan ympärille, pitää materiaaleja hiukan taivuttaa, mitä pidemmälle reunoja kohti edetään. Tämän vuoksi jäykkien ja helposti katkeavien materiaalien kanssa täytyy olla varovainen. Joitain materiaaleja saa taipumaan paremmin, kun niitä hiukan lämmittää käsissä.
Koska varret jäävät näkyviin, ne siistitään todella siisteiksi. Se osa, josta kimppua kannetaan, päällystetään ensin kukkateipillä ja sitten koristellaan esimerkiksi nauhalla.

Itse lähdin tekemään keväistä kimppua, sillä valikoimissa oli ihania kevään kukkia, kuten helmililjaa ja tasetteja eli sarjanarsisseja. Pääkukkana oli valkoinen ruusu ja keveyttä ja metsäisyyttä mukaan toi lempikukkani vahakukka ja hienohelma. Apinaruohosta tein muutaman lenkin erityisyksityiskohdaksi.Tämä oli suosikkini viikon kimpuista. Tekeminen on jokseenkin vaivatonta, kunhan idean saa ja onnistuinkin saamaan kimppuun kivan kevättunnelman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti