20.2.2017

Lähiviikko 5, osa 3. – Seppele ja kehikkokimppu

Viimeisenä surusidontaviikolla teimme seppeleen. Seppeleisiin on olemassa ihan valmiita, myytäviä pohjia, mutta sellaisen voi tehdä itsekin esimerkiksi sammalesta. Me käytimme valmispohjia, jotka ovatkin tukevia ja kauniin muotoisia ja kaiken muun hyvän lisäksi ne voi käyttää aina uudelleen.
Seppeleen voi päällystää melkein millä tahansa – erilaisia lehdillä, havuilla, heinällä, varvuilla. Tärkeintä on, että materiaali pysyy saman näköisenä sen ajan, kun seppelettä tarvitaan, eli esimerkiksi lehdet eivät saisi lähteä käpristymään.

Me käytimme päällystämiseen salalinlehtiä. Lehdet voi asetella seppeleeseen suorassa linjassa, jolloin lehdet seuraavat toisiaan jonossa, kalansuomukuviona, jolloin seuraava rivi asettuu edellisen rivin saumakohtiin tai vapaana asetteluna, jolloin teoriassa lehtiä vain lätkitään silmänmääräisesti kauniisti pohjan peitoksi. Itse päädyin kalansuomuun, vapaata asettelua kun emme saaneet käyttää, vaan piti olla vähän haastetta.Kiinnitykseen käytetään esimerkiksi pieniä neuloja tai tähän käyttöön suunniteltuja hakasia, jotka kiinnittävät lehden tukevasti. Jos halutaan olla ekologisia, käy vaikka orapihlajan piikit.



Ulkokehälle tulee suuremmat lehdet, koko pienenee kohti keskustaa. Ja kuten muistetaan koivuseppeleestä, lehtien kärkien kulkusuunta on myötäpäivään.

Huh huh, mikä homma tässä oli ensikertalaiseksi, kun rutiinia ei ole vielä syntynyt. Koko luokassa oli välillä ihan hiljaista, kun kaikki keskittyivät saamaan lehtiä oikeisiin asentoihin. Itse en ehtinyt saada omaani edes valmiiksi, vaan jatkoin sen sitten kotona loppuun.




Lisäksi kokeilimme uudenlaista kehikkokimppua, johon taitelimme kehikon itse alumiinilangasta. Kehikkoon kiinnitetään varret rautalangasta.


Itse halusin tehdä modernin ja keväisen kimpun, joten valitsin kukiksi muun muassa tulppaania ja mimosaa eli hopea-akasiaa. Kehikosta en tehnyt tavanomaisen pesämäistä vaan hopealankoja kulki myös kukkien yli tuomassa kimpulle kolmiulotteisuutta. Tällaiset kehikot tuntuvat mukavalta kimpun teossa, sillä kehikon rakenteita voi käyttää hyödyksi pitämässä kukkia halutuilla paikoilla. Kukkia saa myös aseteltua hieman eri asentoihin, mihin ne luonnostaan haluaisivat mennä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti