21.8.2017

Opintojen viimeistelyjä näytöillä

Viime viikolla oli ainakin minun viimeinen lähiviikkoni ennen puutarhuriksi valmistumista. Teimme pienellä porukalla somistuksen ja tekstaamisen näytön koulun myymälässä ja itse tein vielä hautalaitenäytön, sillä se jäi harjoittelustani ajanpuutteen vuoksi uupumaan.

Somistusnäytössä päätimme viiden hengen ryhmässä teemaksi sadonkorjuun, mutta ei vielä ihan syksyisiä värejä. Saimme kiitosta tilan käytöstä ja sommittelusta, mutta ikkunan oikeassa reunassa olisi saanut olla voimakkaampaa ilmettä. Nyt se jäi muuhun verrattuna liian keveäksi.Tekstauksen hallitseminen näytettiin hintalapuissa.


Hautalaitenäyttöä varten olin itse tuonut mukanani sinipiikkiputkea, pellavaa ja vihreitä. Pääkukaksi piti valita neilikka, loput vapaata valintaa. Päädyin isotähtiputkeen ja pienikukkaiseen ikiviuhkoon. (Miksi en sitten valinnut suurempaa sini-ikiviuhkoa, kun sitäkin oli saatavilla? Kas siinä kysymys)

Saatoin tehdä taas sen virheen, että valitsin muiksi kukiksi liian pientä kukkaa. Tämän vuoksi tavaraa piti saada laitteeseen aika paljon, vaikka yritinkin tilannetta pelastaa välivihreillä ja käytin pienempiä kukkia leikkaamalla oksat viisaasti niin, ettei hukkamateriaalia tullut. Pienen materiaalin käytössä on kuitenkin aina se riski, että ilmeestä tulee rauhaton.


Kyllähän tuosta mielestäni tuli herkän kaunis ja hyvän muotoinen, vaikka tosiaan todellisuudessa aika kallis pläjäys, luonnonmateriaalin käytöstä huolimatta.


Olen kuitenkin tyytyväinen näin toiseksi hautalaitteekseni. Parannusta on ainakin ensimmäiseen, ilmavuuttakin löytyy nyt hyvin. Rusetti olisi voinut olla suurempi.

Se minua kuitenkin lohduttaa, että tosielämässähän harvoin pystyy sitä mokaa tekemään, että materiaalia tulisi liikaa. Asiakkaan tilaamissa laitteissa on harvoin montaa erilaista kukkaa ja niissä on budjetti, joten materiaalia ei voi käyttää määräänsä enempää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti